Pensiunea de pe malul lacului Sarat din Ocna Şugatag pericol pentru turiști.

Zona prăbușită a Lacului Sărat din Ocna Şugatag interzice autorizarea construcțiilor.
Primarul liberal al localității arată că acea pensiune cu acareturile ei
öi chiar proaspăt construite sunt ilegale.

-Nu au aviz geologic,autorizație de construcție și nici aviz ISU.
-Neavând autorizaţii activitatea nu poate fi supusă controlului.
-Astfel accesul la bazine cu apă sărată şi dulce, la camere şi chiar la restaurant este pe riscul consumatorilor.
-Nici OPC, nici DSV, Nici ISU, Nici Poliţie economică, nici ANAF nu se poate desfăşura fiindcă protecţia este foarte de sus?

Locația atrage ca un magnet. Chiar dacă asfaltul se termină cu 100 de metri mai la deal , după zeci de ani de nepăsare , nimeni nu se mai întreabă de ce nu este asfaltat drumul englezului ce duce la o pensiune mare și chiar cu gust amenajată.
Dar ce folos dacă aceasta este situată pe un butoi cu pulbere cu fitilul aprins.
Se zice că un prefect beat de sine ar fi aprobat verbal construcția de care s-a dovedit extaziat. El venea acolo deoarece locul era ferit de privitori și el se consola în timp ce nevestei frumoasei lui dansatoare i se trata tumoarea benignă.
Ce dacă omul are dosare penale cu duiumul, unele rezolvate şi altele în curs? El are carieră minerala, el are exploatări forestiere, el are balastiere , coloane de mașini și chiar stație de sortat pietriș și măcinat roci.
Recent s-a dat lovitura de gratie celor care au bazine private. Prețul apei sărate este mai mare ca al laptelui de rădașcă.
CICĂ SINDICATUL PRIVATIZAT ROMSIND VINDE APA SĂRATĂ DIN SALINA PRĂBUȘITĂ CU
50 OOO DE EURO / 1000 DE MC. Cu toate acestea mai toate pensiunile din zona TRANSILVANIEI au ciubere, bazine, cu apă sărată.
Prefectura Maramureș ar trebui sa verifice cine şi cu ce drept a stabilit astfel de prețuri, care de fapt va favoriza specula cu apă sărată începută în timpul pandemiei,