La Oficiul Poştal nr. 1 Baia Mare lucrează o operatoare oarba?

Ieri mi s-a trimis o sumă prin serviciul cel mai rapid din Posta Româna. Firește suma era sub o sută de de euro dar taxa era ca la noi, la nimeni. Bucuros că în fine mai și primesc bani nu numai dau, m-am dus de urgența cu un taxi de la MALL Vivo la Oficiu 1 cel din apropriere de hotelul Mara. La poșta lume multă dar oficiante puține care se mișcau, ca și ochiul mortului, parcă numai și numai în reluare. Lumea răbdătoare aștepta molcom să se miște procesoarele de lemn care numai digitalizare nu mai era. Atunci când se folosea creionul chimic și plombagina se stătea de zece ori mai putin la coadă.

În sfârșit îmi vine rândul la ghișeul (7?) cu toate că se lucra doar la două și prezint actul meu de identitate valabil, de pe ecranul telefonului așa cum se procedează peste tot. Cu telefonul plătești cumpărăturile la orice magazin, prezinți actele la diverse controale, practic te legitimezi și efectuezi servicii mai repede și mai eficient decât să scotocești prin portmoneu după cartonașele, carduri ce se pretind acte de plată sau de identitate... Dar acolo, o lucrătoare care se prezintă ca doamna(?) Opriș nu acceptă să mă recunoască de pe cartea de identitate. Îmi cere obligat cartonașul care culmea avea aceleași informații că doar după el se făcuse imaginea. Intre timp ceasul TAXIULUI toca liniștit bănuții mei ca serviciu de așteptare a clientului. Oficianta nici nu vrea să accepte actul meu de identitate virtual ci refuză categoric să mi dea banii pentru a căror transmitere am plătit cu vârf și îndesat. Degeaba o rog, degeaba explic, că am nevoie de banii mei pentru o urgența medicală (de a plăti medicamentele de pe o rețetă) ea fosta comunistă nu recunoaște legile acestei noi ordini și nici după peste 30 de ani, alt regim, de ţară membră UE și NATO.
ATUNCI AM REALIZAT CĂ DE FAPT OPERATOAREA, NU VEDE ȘI NU POATE DISTINGE LITERELE, DECI NU ARE CE CĂUTA PE ACEL POST FIIND o potențială ANALFABETĂ FUNCȚIONALĂ.
În timp ce eu explicam avantajele tehnicii moderne, ea,< nevăzătoarea>, vorbea la telefon cu o colegă din ţară, care îi explica gafa ce o făcuse clientului anterior. Aşa am văzut câtă NESIMȚIRE ȘI NON SOLICITUDINE POATE SĂ AIBĂ UN FUNCȚIONAR PUBLIC DE POȘTA ROMÂNĂ. Normal am plecat la taxiu, să ajung rapid acasă să iau cartonașul care prezenta aceleași date în virtual adică simplu CARTEA MEA DE IDENTITATE. PLEC DIN NOU ÎN TROMBĂ CU TAXIUL, SUN SOȚIA SĂ COBOARE CU BOLENTINUL (cum numea doamna oficiantă cartea mea de identitate) și mă întorc în viteză ca nu cumva să se închidă oficiul Postal 1 din Baia Mare între timp, care pare privatizat de acea doamnă, care clar nu are ce căuta la vârsta ei și cu modul de kapo, de a servi publicul ce intră în acel serviciu public numit încă POȘTA ROMÂNĂ. (Şi când mă gândesc că nici cu o lună înainte pledam public ca toate încasările de taxe ale statului să se facă doar prin poșta română pentru a se asigura sumele necesare pentru plata pensiilor și a altor îndemnizații , prin această măsură cerând desființarea a zeci de mii de casiere de prin serviciile birocrației românești. Când i-am prezentat cartonașul mi-a cerut să-i dictez cnp-ul că ea nu+l vedea. Aşa am constatat că oficianta OPRIŞ are grave deficiente de VEDERE și mai ales de BUN SIMȚ în relația cu AMĂRĂŞTENII ce ajung să solicite serviciile dumneaei. Propun pe această cale să se autosesizeze PROTECȚIA CONSUMATORULUI și să ia ca sesizare acest articol şi mai ales conducerea POȘTEI Române din municipiul reședință de județ BAIA MARE pentru a reîmprospăta cu tineret serviciile publice și mai ales a solicita examenul psihologic de medicină a muncii la acest aparat necesar și util economiei naționale. Așadar pentru non solicitudinea dis funcționarei mi s-a creat o pagubă de 60 de lei bașca taxa de 22,4 lei taxa de transmitere a a sumei de 400 lei de la Sighet la Baia Nare.