DISCRIMINAREA CARTOANELOR. Doar cartoane Şi CARTEA DE IDENTITATE ŞI PERMISUL DE CONDUCERE

O poză câteva numere drept informații doar pentru ei, care îți dă drepturi și acces la diverse trebuințe. Unul dintre cartonașe este CARTEA DE IDENTITATE iar celălalt este PERMISUL DE CONDUCERE. Cartea de identitate în unele state europene conferă și recunoaște dreptul câștigat de a rula pe asfaltul Europei sau a altor state.La noi sunt separate. Pentru a avea cartonul ce îți permite și te recunoaște conducător auto(ȘOFER) cheltuiești minim 800 de euro în România . Ceea ce este foarte mult raportat la cele 300 de euro pe care le primești să trăiești.

Cartonul care se numește CARTE DE IDENTITATE costă 7 lei + timpul pierdut pentru c digitalizarea este bătaie de joc și pe funcționari și pe marea clientelă. PERMISUL DE CONDUCERE BUNA PENTRU CATEGORIA B este o întreagă aventură combinată cu umilințe și bătăi de batjocură. Până la urmă dacă ai luat examenele de permis care de fapt ar trebui să fie discipline obligatorii în licee, chiar și probă de bacalaureat dacă vreți în loc de educație anti-sexuală.(LGBTQ).
Şi totuși dacă vrei să conduci o limuzină trebuie să treci prin furcile caudine ale celor de la circulație, care se fac de multe ori că nu-i cunosc pe cei de la rutieră chiar dacă sunt din aceleași MINISTER AL AFACERILOR INTERNE DEMILITARIZAT.
După CE AI DAT TAXELE PRIN CARE DEMONSTREZI CĂ EȘTI SĂNĂTOS , APOI CĂ EŞTI APT PSIHOLOGIC, APOI CURSURILE DE CIRCULAȚIE ȘI MECANICĂ. testele DE PRIM AJUTOR, AJUNGI ȘI LA HABITACLU UNDE INSTRUCTORUL ÎȚI IA IARĂȘI CÂTEVA SUTE SAU CHIAR MII DE EURO CA SĂ AJUNGI SĂ FII EXAMINAT DE TILICĂ FOSTUL MILIȚIAN CARE UNEORI NICI NU MAI ARE PERMIS DE CONDUCERE.
Apoi după toate, hăthuculeţ trebuie să scoți 95 de lei , că 89 sunt pentru permis și 6 lei pentru curentul ce îl consumă automatul de încasat bani. pentru orice și oricui.
Dacă cumva se deteriorează indiferent de cauze, sau se pierde permisul tot indiferent de cauze, dacă ţi-l fură sau dacă , te trăzneşte şi permisul se topește, mai ai de dat aceeași 95 de lei ca TAXĂ pentru copia după permisul tău în valabilitate, având totuși actualizată fotografia în noul tău vechi permis, deoarece copia după vechiul permis trebuie să aibă fotografia actualizată. Noul permis are aceleași informații pe care le-ai asudat și plătit cu sânge la timpul potrivit şi este HOȚIE LA DRUMUL MARE să ţi se pretindă aceeași sumă ca şi la elaborarea permisului original. Dacă ceri explicații funcționarului de la BIROUL CIRCULAȚIE acesta te amenință cu retragerea dreptului câștigat de a conduce pentru că nu vrei să accepți să fii practic furat plătind un serviciu a doua oară la fel ca și pe primul chiar dacă datele sunt constituite și ar fi normal doar un simplu click și imprimanta de permise să elaboreze copia solicitată. Desigur că nici unui parlamentar nu-i va trece prin cap să amendeze paragraful din legea tâmpă care să anuleze taxa nedreapta de 95 de lei pentru a primi copia permisului tău cu o nouă și doar altă fotografie.