CEAUȘESCU NU S-A GÂNDIT că în Acâș (un sat din Satu Mare) bazinele pentru siloz zootehnic, vor deveni piscine termale

Daca la numai 30 km in Ungaria apa termala a devenit sursa de atracție a turiștilor, aceeași apa termală pompată în fostele depozite de siloz al CAP ACÂȘ a devenit sursa de îmbogățire unei echipe de "comercianți" care au înjghebat la limita ridicolului un restaurant de prost gust arhitectonic și un așezământ de cazare de aceeași calitate. Am ajuns in zonă prost sau chiar foarte prost indicată pe tablele de alta dată. GPS m-a dus in fata unei porți unui cetățean din Acâș si m-a anunțat că am ajuns la destinație. Noroc de un ungur care mi-a explicat ca sunt la 3 km de mizerabila termală din Mihăieni si la 1,5 km de cea pe care o căutam. Ajung cu bine la poarta din fier forjat, în spatele căreia, pe un catarg fâlfâia o "buleandră pe post tricolor românesc despre care mulți zic... a fost zdrențuit intenționat.

După ce un magistrat mi a lăudat locația de la Acâș de parca ar fi cel puțin Saint Tropez unde mai ales își rezervase Revelionul pandemiei valului 4-5, sau cât o fi.
Curios de industria ospitaliera, de aici m-am recomandat de la intrare, dar am fost persiflat am constat ca un mic cu muștar costa 1 euro, un polonic de ciorba de burta 3 euro, iar celelalte "traditionale,depășeau cu mult posibilitățile unui intelectual salariat si cu tichete de vacanta neutilizate din 2020. Totuși parcul din jurul silozurilor umplute cu apa termală, colcăia de pensionari care după ce si au muiat cioantele bătrâne in apa termala mai veche decât ei serveau la umbra pe băncile scorojite șnițelul duminical don burtă ieftina sau chiftele cu aluat si imitație de carne animala, cu miros fetid de usturoi chinezesc. Intrarea 20 de lei de persoană, fără brățară de strand,fara fiscalizare, ci doar câteva vigilente ce scrutau parcul si bazinele in care era apa într-unul singur. Ce salvamar, ce colaci de salvare, ce trusa de prim ajutor sau tăblițe de avertizare? Podeaua descompletata fără minim de protecție. Si totuși concesionarii încasau bani fără a asigura confort minimal. Oare cei care autorizează astfel de băltoci rău mirositoare, nu se gândesc c-ar putea fi obligați să stea drept pedeapsa 24 de ore in apa termală fierbinte. Sau la alte exorcizări descrise în SHOGUN de exemplu.
Conducerea superioară de Partid și de Stat a RSR nu s-a gândit vreodată să deschidă o baia comunală în satele agrare, darmite piscine cu apă termală. Zootehnia era activitatea de bază bazată pe recoltele a mănoaselor tarlale, muncite de membrii cooperatori. Acei oameni azi se sting după 30 de ani de capitalism, prin grija neostoită a capitalismului barbar readus la capacitate de de pseudoliberali. Guvernul cu premier degenerat a reușit să plesnească societatea agrară și cea industrială aducându-i/-ne la stadiul de colonie tribală. Sau rezervație latină, în Marea slavă.